De Achterhoek
De Gelderse streek ten Oosten van de rivier de IJssel staat bekend als de Achterhoek. Een regio met veel natuurschoon: landgoederen, bossen, beekjes, kleine rivieren en gastvrije dorpjes. Geliefd om haar coulissen-landschap waar men woont in fraaie dorpen en historische stadjes.

Steden en kastelen
De twee grootste steden van de regio, Zutphen en Doetinchem, hebbene en bescheiden omvang en hebben nog geen zestigduizend inwoners. Ook Nederlands kleinste stadje, Bronkhorst, en Nederlands enige Boekenstad, Bredevoort, liggen in de Achterhoek. De regio staat bovendien beklend om de de vele kastelen. Zeventig in totaal waarvan de meeste nog steeds particulier bezit zijn. Enkele van de Achterhoekse kastelen kunnen worden bezichtigd.

Wandelen en fietsen
Het gebied leent zich perfect voor een fiets- of wandeltocht. De verveling slaat niet snel toe, al toerend langs weilanden, bosschages en pittoreske boerderijtjes van soms wel drie eeuwen oud in de buurt van Gorssel en Eefde. De streek lijkt in een beduidend lager tempo te leven dan je wellicht gewend bent, maar aanpassen zal geen moeite kosten. Eindeloos dwalen door bossen en over landgoederen, waarbij je je onderweg kunt laten verrassen door mooie uitzichten of een gezellig terras. Wie liever een gemarkeerde route volgt, is in de Achterhoek ook op de juiste plek. Honderden kilometers wegen en paden zijn van routebordjes voorzien. En die routes zijn er in allerlei lengtes: variërend van een uurtje, een halve of hele dag tot routes van  verschillende dagen achter elkaar. Dat verklaart meteen waarom de streek is uitgeroepen tot het beste fietsgebied van Nederland!

Wijn en boerengolf
Een goed bewaard geheim is dat de Achterhoek met zijn 16 hectare wijngaarden de grootste wijnstreek van Nederland is. De wijnboeren laten graag zien hoe hun wijngaarden erbij staan en verzorgen wekelijks proeverijen. Maar de Achterhoek is ook het domein van het boerengolf. Deze variant op het reguliere spel dat gespeeld wordt met houten stok met klomp en dat geen certificaat of hoge entree fee vereist werd hier uitgevonden! In de streek is overigens ook een van de mooiste golfbanen van Nederland gevestigd, Golf- en Countryclub De Graafschap in Lochem.

Kamperen
De rustieke omgeving van de Achterhoek is ideaal om te kamperen. In de regio zijn heel veel mini-campings waar u dicht bij de natuur of het boerenbedrijf kunt overnachten. Misschien wel de beste menier om van de gastvrijheid en het landschap te genieten. Wilt u tijdens uw vakantie of weekendje weg liever wat meer facilliteiten? Dan kunt u kiezen uit het grote aantal reguliere campings in de regio. Met of zonder zwembad, midget-golf, restaurant en animatie. De keuze is helemaal aan u, want het is allemaal mogelijk op de uitsekende moderne campings iin de Achterhoek!